Medlemsmöte

OBS Medlemsmötet i september  är inställt
Var rädda om varandra så ses vi snart.

Travet fortsätter att tävla på

Följande regler gäller för media från och med torsdag 7 maj:

• Stallbacken är stängd för reportrar – endast medarbetare på Kanal75 har tillträde till stallbacken

• Fotografer med ackreditering har tillträde till tävlingsbanan under tävlingsdagen.

• Varje bana beslutar själv om att sätta upp egna pressrum på annan plats än stallbacken, där gäller följande:

• Max 20 ackrediterade journalister har tillträde.

• Pressrummet måste vara så stort så det är möjligt att hålla minst två meters avstånd mellan varandra.

• Om möjligt ska alla ackrediterade tilldelas västar med texten ”PRESS” eller ”MEDIA”.

• Om möjligt ska pressytan märkas upp med ”PRESS” eller ”MEDIA”.

• I övrigt gäller samma regler som tidigare kommunicerats:

• För att få tillträde krävs ackreditering av den bana man avser bevaka.

• Max 1 reporter och 1 fotograf per media/bildbyrå.

• Ansvarig redaktionschef/vd måste ackreditera sina medarbetare till den aktuella banan och beskriva uppdraget som tilldelats.

• Varje bana har utsett en ansvarig för att ta emot ackrediteringarna samt att informera vakten med en lista på vilka som får komma in.

Ponnytravet pausar från 29 / 3–2020 tillsvidare

.

Informatio n om vilka som får komma in på stallbacken

Endast de som behövs för att genomföra tävlingsdagen. Förutom funktionärer och personal på banan släpper vi under den här tiden endast in tränare, skötare, kuskar samt transportörer som arbetar med en aktuell starthäst under tävlingsdagen.

TRAVTÄVLINGARNA FORTSÄTTER - MED RESTRIKTIONER

Idag har folkhälsomyndigheten hemställt och regeringen fattat beslut om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster med mer än 50 personer. Svensk Travsport fattade den 12 mars beslut om att stänga samtliga publikområden på svenska travbanor. Travtävlingar är nu enbart en strikt arbetsplats.

Svensk Travsport har följt folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och agerat för att skapa säkra arbetsplatser för travsportens aktiva och för att minimera risken för smittspridning.

- Vi delar självklart den oro som finns för ökad smittspridning i samhället och vikten av omsorg för   riskgrupperna. Sedan den 12 mars är travtävlingar en strikt arbetsplats för travets tränare, kuskar, hästskötare och banpersonal - inte en allmän sammankomst. Tävlingarna sker utomhus, på stora ytor och utan fysisk kontakt. Vi vidtar ytterligare åtgärder för att säkerställa arbetsmiljön i samband med travtävlingar, säger Maria Croon, vd på Svensk Travsport.

Svensk Travsport har sedan flera veckor infört en rad stora åtgärder för att minska risken för smittspridning. Alla publika områden är stängda och det har införts ett flertal restriktioner kring stallbacken för att skapa säkra arbetsplatser. Att travsporten väljer att tävla vidare har flera anledningar:

Svensk Travsport kommer redan idag att ytterligare stärka riktlinjerna för samtliga banor och aktiva inom travet för att tillsammans ta ansvar för en säker arbetsmiljö. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och om myndigheterna ger ytterligare riktlinjer kommer dessa självklart att följas.

Viktigt om Dam-SM 2020 för kvinnliga kuskar!

Hej, alla klubbar runt om i Sverige. Det kommer inte bli något arrangemang för damklubbarna på Åbytravet i samband med SM på grund av coronaläget i Sverige.

Naturligtvis är ni välkomna till Åby iallafall, men det kommer inte att fixas något speciellt för er.

Vi hoppas att kunna ha en träff med alla klubbar i oktober 2021 i samband med SM på Åby. Var rädda om er tills dess.!

Kvalen och final kommer att köras, så länge det funkar att anordna trav.

Uttagningsloppen o finalen körs som planerat.
Här körs uttagningsloppen.
8 sept Eskilstuna
9 sept Åby
14 sept Umåker
15 sept Bollnäs
17 sept Örebro
18 sept Östersund
Final på Åby 10 oktober

Stopp för publik på svenska travtävlingar

Med anledning av den fortsatta spridningen av coronaviruset har folkhälsomyndigheten hemställt och regeringen fattat beslut om en förordning om förbud mot att hålla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med mer än 500 personer. Svensk Travsports styrelse har utifrån den nya förordningen beslutat att från och med torsdagen den 12 mars kommer alla publikområden på svenska travbanor att hållas stängda under tävlingsdagar.

Svensk Travsport har följt folkhälsomyndighetens rekommendationer löpande och kommer självklart fortsätta med det gällande det nya beslutet gällande allmänna sammankomster och offentliga tillställningar som slår fast att inga sammankomster eller tillställningar med fler än 500 personer får arrangeras.

För Svensk Travsport är det fortsatt viktigt att tävlingsdagarna fortsatt genomförs, men med restriktioner kring publikplats och stallbacke för att följa den nya förordningen som ett led i att minska risken för smittspridning. Därför har Svensk Travsports styrelse valt att fatta följande beslut.

· Att tills vidare fortsätta att genomföra travtävlingar enligt lagd tävlingsplanering.

· Att från och med torsdag 12/3 stänga samtliga restauranger, serveringsområden och publikområden på svenska travbanor i samband med tävlingsdag.

· Att endast aktiva med starthäst den aktuella tävlingsdagen släpps in på stallbacken. I detta innefattas funktionärer samt tränare, skötare, kuskar och transportörer.

Beslutet gäller tills vidare. Svensk Travsport fortsätter att följa utvecklingen och återkommer med mer information om och när nya beslut tas.

MEDLEM

Vill du bli medlem i Bergsåkers damklubb, kontakta någon i styrelsen eller kom gärna på ett medlemsmöte!

När Damklubben bemannar vinnarcirkeln får alla  damer som vinner lopp på Bergsåker ett presentkort till Stadium.

Bergsåkers Damklubb

c/o Lodin